Prestigieuze architectenaward voor werkliedenloods? Nieuws RSS

Onze werkliedenloods 'Pallieter' is genomineerd voor de ArchDaily 2021 Building of the Year Awards in de categorie Offices. Stem jij hen mee naar de overwinning?

Werkliedenloods

De nieuwe werkliedenloods, gerealiseerd door WE-S architecten, is het sluitstuk van een reorganisatie die als uitgangspunt heeft het fusioneren en professionaliseren van alle technische diensten van de gemeente. Ook de voorpost van het Rode Kruis werd er ondergebracht.

Het nieuwe gebouw garandeert een kleinere ecologische voetafdruk door een bundeling van diensten, gekoppeld aan een energiebewust bouwtechnisch concept. De centralisatie van de diensten resulteert bovendien in een efficiëntere afwikkeling van goederenstromen.

De nieuwe werkliedenloods werd centraal op het terrein ingeplant. Hierdoor kan een circulatielus worden gerealiseerd die zowel het gebouw als het omliggende wagenpark op een efficiënte manier ontsluit. De plint kreeg een afhellend dak zodoende het zicht op het terrein vanuit de bovengelegen kantoren te optimaliseren. Door de compacte stapeling van werkloodsen, garages, magazijn, refter, kleedruimtes en kantoren wordt een markant volume bekomen, geconcipieerd als een stalenskeletstructuur met dragende sandwichpanelen die zowel gevel als hellend dak bekleden. De panelen krijgen een markante afwerking waarvan de kleur wijzigt, afhankelijk van de kijkrichting en lichtinval, gaande van fonkelend grijs over geel naar goudkleurig.

Wereldwijd publiek

ArchDaily is één van de best bezochte internationale architectuurwebsites, met een wereldwijd bereik van ruim veertien miljoen lezers. Het platform organiseert met regelmaat thematische architectuurcompetities. Steeds bepalen de lezers de uiteindelijke winnaars.

Nu stemmen

Stem nu mee op Machelen!

Gepubliceerd op dinsdag 9 februari 2021 10.16 u.