Renovatieplicht voor woningen Nieuws RSS

Sinds 1 januari 2023 geldt een renovatieplicht voor woningen en appartementen met label E of F. Wat kan je doen en heb je recht op een premie?

Energierenovatie

Alle woningen die zijn aangekocht sinds 2023 moeten verplicht worden gerenoveerd naar label D of beter, en dit binnen 5 jaar. Na de renovatie moet er een nieuw EPC-certificaat worden opgemaakt om de verbetering van de woning aan te tonen.

Het is raadzaam om te beginnen met de energetische renovatie van je woning. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort en een lagere energiefactuur, maar verhoogt ook de waarde van je woning en is goed voor het milieu.

Renovatiebegeleiding

Gelukkig sta je er niet alleen voor! Via 3Wplus kun je renovatiebegeleiding aanvragen voor slechts 25 euro. Als je al hebt betaald voor een warmtescan of energieaudit, is deze begeleiding zelfs gratis.

Voor meer informatie over bouwen en verbouwen, en hulp bij het aanvragen van premies en leningen, kun je terecht op www.machelen.be/premies-en-subsidies.

Voor verdere vragen kun je contact opnemen met de Dienst Huisvesting via huisvesting@machelen.be of telefonisch via 02 254 12 46. 

Nieuw! Hulp nodig bij het aanvragen van premies en leningen? Maak een afspraak en laat je adviseren door een energieconsulent in het gemeentehuis. Meer info via www.machelen.be/premies-en-leningen

Gepubliceerd op dinsdag 2 april 2024 17.08 u.