Reserveer vanaf nu je Cambio deelwagen! Nieuws RSS

Vandaag is het startschot gegeven voor het Cambio autodelen in Machelen. Vanaf nu kan je dag en nacht gebruik maken van de 2 elektrische deelwagens aan de parking van het gemeentehuis.

Het deelsysteem is toegankelijk voor inwoners maar ook voor organisaties en bedrijven. Tegen een vergoeding en na reservatie kan je deze wagens gebruiken. 

Milieuvriendelijk en zorgeloos rijden 

Rijden met een elektrische deelwagen … 

 • is goed voor je portemonnee. Geen aankoop, verzekering, onderhoud, … Je betaalt enkel het gebruik. 
 • is goed voor het milieu en voor je gezondheid. Een deelwagen vervangt al snel 5 tot 10 privéwagens. Er wordt zo minder publieke ruimte ingenomen en is er minder CO2-uitstoot. 
 • verlost je van kopzorgen. Geen onderhoud, verzekeringen, herstellingen, autokeuring, parkeerplaats zoeken, … Cambio neemt alles voor haar rekening en de parkeerplaatsen zijn altijd beschikbaar. 

Uitlenen – hoe werkt het? 

 • Registreer je online via? www.cambio.be. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een Cambio-kaart met pincode. Hiermee heb je toegang hebt tot alle Cambio-wagens in Vlaanderen.
 • Wanneer je een wagen nodig hebt reserveer je via www.cambio.be of telefonisch. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek. 
 • Je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats: klaar voor de volgende gebruiker.

Wat kost het? 

 • Eenmalige instap (€ 35) en waarborg (€ 150 of € 500). De instapkost krijg je tot eind december 2021 cadeau. Snel inschrijven is de boodschap! 
 • Kies een maandelijks abonnement van €4, €8 of €22.
 • Betaal een prijs per rit: per tijd & kilometer.

De waarborg krijg je bij uitstap volledig terugbetaald. 

Schrijf je nog snel in voor de infosessies! 

Ben je inwoner van Machelen-Diegem en wens je te weten wat de Cambio deelwagens jou te bieden hebben? Neem dan zeker deel aan één van de volgende infomomenten: 

 • Live infosessie: dinsdag 28 september om 20 u. op het gemeentehuis 
 • Digitale infosessie: donderdag 7 oktober om 20 u. 

Deelname is gratis en vrijblijvend.

Inschrijven voor de infosessies kan via cambio.be/machelen.

Onze deelwagens rijden op zonne-energie 

De elektrische deelwagens in Machelen zijn mogelijk dankzij het DeeldeZon-project (www.deeldezon.eu/), een project dat bouwt aan een groene transitie door deelmobiliteit te combineren met slim laden en zonnedaken, en een subsidie van Stroomversnellers. 

De deelwagens zullen zoveel als mogelijk rijden op zonne-energie, dankzij de zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis en de slimme laadpalen via burgercoöperatie Pajopower. 

Deze zonnepanelen staan tegelijkertijd ook in voor een deel van het energieverbruik van het gemeentehuis. En dankzij de vernieuwende technologie van een terugleverende laadpaal, zal één van de deelwagens ook energie kunnen teruggeven aan het gebouw. Zo wordt onderzocht welke rol de elektrische wagen kan hebben in de opslagcapaciteit van zonne-energie maar ook in het stabiliseren van het elektriciteitsnet op piek- en dalmomenten. 

Meer info 

cambio.be/machelen of www.machelen.be/deelwagens 

Gepubliceerd op maandag 27 september 2021 9.06 u.