Telraam

Wil jij graag weten hoeveel en welk verkeer er door jouw straat komt? Help ons mee tellen door een verkeersteller aan je raam te hangen. 

Telraam

Een telraam is een slimme camera die voetgangers, fietsers, wagens en vrachtverkeer of bussen telt. Verschillende vrijwilligers in de gemeente hebben zich aangemeld om zo’n telraam op te hangen aan hun raam. Op telraam.net kan je zien in welke straten geteld wordt. 

De gegevens zijn erg nuttig om objectiever te weten hoeveel verkeer er is in welke straten. De gegevens worden ook vaak geraadpleegd voor vragen rond omleidingen en innames openbaar domein. In de toekomst zal er ook te zien zijn wat het effect is van de uitrol van het nieuwe mobiliteitsplan. 

Gezocht! Tellers uit Machelen-Diegem? 

Laat jouw raam mee tellen! Al heel wat kandidaten hebben hun raam ter beschikking gesteld, waarvoor veel dank! We zoeken nog extra inwoners die hun raam ter beschikking willen stellen zodat we in hun straat het verkeer kunnen meten.

Het toestel hang je aan je raam en het tellen kan beginnen. Zo eenvoudig is het. Voorwaarde is wel dat je een vrij zicht op de straat hebt vanop de 1e of 2e verdieping. 

Interesse? 

Wil jij mee tellen? Schrijf je in via telraam.net/nl/membership/machelen. Wanneer jouw raam geschikt blijkt, contacteren we jou voor de technische uitleg. 

Meer informatie via mobiliteit@machelen.be