Tel jij mee het verkeer in je straat? Nieuws RSS

Wil jij graag weten hoeveel en welk verkeer er door jouw straat komt? Dan kan jij mee helpen tellen door een verkeersteller aan je raam te hangen. 

Met een telraam kan je het verkeer in je straat tellen met een volautomatische teller. Het apparaat telt het aantal voetgangers, auto’s, fietsen en zwaar verkeer. De gemeente investeert in 40 telramen. 

Gezocht! 40 tellers uit Machelen-Diegem? 

Laat jouw raam mee tellen! We zoeken 40 inwoners die hun raam ter beschikking willen stellen zodat we in hun straat het verkeer kunnen meten. Het toestel hang je aan je raam en het tellen kan beginnen. Zo eenvoudig is het. Voorwaarde is wel dat je een vrij zicht op de straat hebt vanop de 1e of 2e verdieping. 

Degelijk mobiliteitsbeleid

Welke effecten hebben onze verkeersingrepen? Waar zitten de knelpunten? Hoe gaan inwoners naar het werk of de winkel? Hoe kunnen we verplaatsingen veiliger en aangenamer maken? Het zijn allemaal zaken waar we een antwoord op willen.

Om ons mobiliteitsbeleid zo goed mogelijk te onderbouwen, moeten we permanent evalueren, data verzamelen en rekenen we op de feedback van onze inwoners. Telramen zijn een belangrijke aanvulling op andere data en evaluaties. 

Interesse?

Wil jij mee tellen? Schrijf je in via telraam.net/nl/membership/machelen.

Op 30 september om 19.00 uur worden de geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor een informatiesessie op de Bosveldsite.

Meer informatie via mobiliteit@machelen.be

Gepubliceerd op zondag 19 september 2021 12.14 u.