Terrasvergunning horeca

Indien u een horecazaak, die over de nodige vergunningen beschikt om drank en eten te serveren, uitbaat en u wenst een terras te plaatsen, dan dient u over een terrasvergunning te beschikken.

Om de veiligheid van voorbijgangers en weggebruikers te waarborgen moet het terras aan een aantal voorschriften voldoen. Dit wordt gecontroleerd door onze politiediensten.

Procedure

  • Wilt u een vast horeca-terras op de openbare weg moet u een aanvraag indienen bij de dienst lokale economie via het aanvraagformulier. Deze dienst neemt dan contact op met de dienst ruimtelijke ordening voor eventuele bijkomende vergunningen.
  • Wilt u een afbreekbaar horeca-terras op de openbare weg moet u een aanvraag indienen bij de dienst lokale economie via het aanvraagformulier.
  • Wilt u een horeca-terras op uw private eigendom hoeft u geen aanvraag maar wel een melding te doen bij de dienst lokale economie, door een mail te sturen naar economie@machelen.be.

Elke aanvraag wordt doorgestuurd ter advies aan onze politiediensten. Aan de hand van hun advies zal het college al dan niet akkoord geven op een vergunning.

U wordt, na goedkeuring door het college, schriftelijk op de hoogte gebracht van de beslissing door de dienst lokale economie.

Wat heb je nodig?

  • plannetje van het gewenste terras
  • identiteitskaart

Bedrag

Gratis.