Terugblik infoavond Masterplan GEM Nieuws RSS

Tijdens de eerste infoavond over de toekomst van de bouwgronden aan het Bessenveld (GEM. Schitterend Diegem) werd het nieuwe masterplan voorgesteld aan de buurtbewoners.

Het oude plan met kantoren en hotels maakt plaats voor een gemengde invulling waar wonen, werken en ontspannen centraal staan. Onder meer de aanleg van het grootste groengebied van Machelen en de bouw van publieke voorzieningen als een school zijn belangrijke speerpunten.

Nadien stonden experten klaar om vragen te beantwoorden aan verschillende gesprekstafels. Mobiliteitsdeskundigen, architecten, landschapsplanners en energiespecialisten gaven uitleg. Burgemeester Jean-Pierre De Groef verduidelijkte de belangrijke rol van de gemeente en stond eveneens klaar om vragen te beantwoorden.

Buurtbewoners konden de plannen inkijken. Nadien werd nagepraat met een drankje.

De gemeente en de grondeigenaars blijven ook de volgende maanden inzetten op dialoog met de buurtbewoners. Samen met de inwoners wil men ook nadenken over een tijdelijke invulling van het gebied.

Meer info

Voor een overzicht van de gestelde vragen op het infomoment en de antwoorden kan je terecht op de projectwebsite www.machelen.be/gem.

Heb je zelf nog een vraag? Aarzel dan niet om ze te stellen via info@the-gem.be

Gepubliceerd op dinsdag 8 maart 2022 9.52 u.