Tijdelijke verkeerswijzigingen Machelen-Diegem

In de omgeving van Machelen en Diegem worden heel wat werken uitgevoerd. Deze werken hebben een grote impact op het verkeer in onze gemeente. 
 
Door de werken aan de Woluwelaan wordt de Beaulieuwijk gedurende meer dan een jaar afgesloten van de Woluwelaan, ter hoogte van de Budasteenweg. 
 
De Kerklaan zal vanaf de zomer tot einde 2021 niet bruikbaar zijn. Ook de Vilvoordelaan zal gedurende een lange periode niet bruikbaar zijn richting Vilvoorde. 
 
Om alles vlot te laten verlopen, voert de gemeente enkele tijdelijke wijzigingen door in het verkeersreglement. Wijzigingen die soms meer dan één jaar zullen duren.

Wat verandert er in het centrum van Machelen? 

Vanaf de zomer 2021 tot zomer 2022 

  • Afsluiting Budasteenweg 
  • Eénrichtingsverkeer Viaductstraat 
  • Eénrichtingsverkeer J. Roelantsstraat en kruispunt met Toekomststraat 
  • Eénrichtingsverkeer E. Vanden Berghestraat
  • Uitbreiding zone 30 tot gans de Vilvoordelaan

Vanaf zomer 2021 tot einde 2022 

  • Afsluiting Kerklaan
  • Afsluiting Vilvoordelaan richting Vilvoorde

Omleidingsroutes openbaar vervoer 

Bereikbaarheid Vaccinatiecentrum 

Openbaar vervoer 

Lijnen 282 en 621 die het vaccinatiecentrum bedienen zijn omgeleid. Het vaccinatiecentrum blijft bereikbaar met de bus. Meer info vind je op www.vaccinatiecentrumbolwerk.be

Omleiding voor fiets en ander verkeer 

We proberen ervoor te zorgen dat de meest gebruikte routeplanners ook de wijzigingen doorvoeren zodat je probleemloos jouw routeplanner kan gebruiken. In het straatbeeld staan de omleidingsroutes aangegeven met oranje pijlen.

Evaluatie 

Deze wijzigingen zijn tijdelijk. In het kader van het nieuw mobiliteitsplan, willen we onderzoeken om deze wijzigingen nuttig zijn om ook in de toekomst te behouden. Hiervoor maken we verkeersanalyses. 

Maar ook jouw mening is belangrijk. Je kan hiervoor de online enquête invullen.