Tijdelijke verkeerswijzigingen

In de omgeving van Machelen en Diegem worden heel wat werken uitgevoerd. Deze werken hebben een grote impact op het verkeer in onze gemeente.

 • Door de werken aan de Woluwelaan wordt de Beaulieuwijk gedurende meer dan een jaar afgesloten van de Woluwelaan, ter hoogte van de Budasteenweg.
 • Ook in de Vilvoordelaan zijn er werken. Vanaf eind augustus zal de Vilvoordelaan wel terug gebruikt kunnen worden in beide richtingen.
 • De vernieuwing van de Kerklaan is uitgesteld en zal dus niet plaatsvinden dit najaar.

 
Om alles vlot te laten verlopen, voert de gemeente bijkomend enkele tijdelijke wijzigingen door in het verkeersreglement. Wijzigingen die soms meer dan één jaar zullen duren.

De planning van de werken wijzigt voortdurend. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de meest structurele wijzigingen. Ook de website van AWV wordt steeds up-to-date gehouden. Bij hen kan je ook inschrijven in een nieuwsbrief. 

Verkeerssituatie vanaf 1 augustus

Wijzigingen in en rond het centrum van Machelen 

 • Afsluiting Budasteenweg: vanaf de Woluwelaan richting Beaulieuwijk.
 • Afsluiting Nieuwbrugstraat: vanaf de Woluwelaan richting Vilvoorde.
 • Eénrichtingsverkeer Viaductstraat: van Brounsstraat richting Woluwelaan.
 • Eénrichtingsverkeer J. Roelantsstraat en kruispunt met Toekomststraat: van H. Rampelbergstraat richting Toekomststraat.
 • Eénrichtingsverkeer E. Vanden Berghestraat: van Koningin Fabiolalaan naar Dorpsplein.
 • Werken op de Vilvoordelaan zullen nog bezig zijn in augustus, maar de invloed op de circulatie zal beperkt zijn.
 • Uitbreiding zone 30 tot gans de Vilvoordelaan: tussen Woluwelaan en Van Obberghenstraat.
 • Je kan deze informatie ook nalezen op wegenenverkeer.be/werken/herinrichting-van-de-woluwelaan waar je kan inschrijven op een nieuwsbrief. 

Omleidingsroutes

Openbaar vervoer 

Het openbaar vervoer krijgt een nieuwe route en daarom ook nieuwe haltes. Sommige oude haltes worden niet meer bediend. Op onderstaande kaart kan je de nieuwe route vanaf 1 september 2021 raadplegen. 

Fiets en ander verkeer 

Fietsers kunnen de fietspaden langs de Woluwelaan niet meer gebruiken. We duiden op onderstaand plan de alternatieve routes aan. De groene route is ook aangegeven in het straatbeeld met oranje pijlen. Er komt bijkomstig ook een nieuwe fietsersbrug over de Woluwelaan aan de Budasteenweg. 

Bereikbaarheid Vaccinatiecentrum 

Openbaar vervoer 

Lijnen 282 en 621 die het vaccinatiecentrum bedienen zijn omgeleid. Het vaccinatiecentrum blijft wel bereikbaar met deze bussen. Meer info vind je op www.vaccinatiecentrumbolwerk.be

Fiets en ander verkeer

Bekijk de bereikbaarheidskaarten op www.vaccinatiecentrumbolwerk.be.

Evaluatie 

Deze wijzigingen zijn tijdelijk. In het kader van het nieuw mobiliteitsplan, willen we onderzoeken om deze wijzigingen nuttig zijn om ook in de toekomst te behouden. Hiervoor maken we verkeersanalyses. 

Maar ook jouw mening is belangrijk. Je kan hiervoor de online enquête invullen. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de dienst Mobiliteit via mobiliteit@machelen.be.