Tips voor een 'staycation' vol natuur Nieuws RSS

Plan jij een vakantie in eigen streek? Je vindt hier heel wat natuurparels. Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK) neemt je graag mee op stap in het landschap.

De benen strekken, een frisse neus halen… dat kan op het Wandelnetwerk Brabantse Kouters of het Wandelnetwerk Demer en Dijle. Raadpleeg de app of de routeplanner op wandelknooppunt.be.

Speelbossen en speelnatuurplekken vind je op uitinvlaanderen.be. In Peutiebos is geen speelzone, maar je kan aan de poel alvast speuren naar kikkers… en wie weet spot je er wel een ijsvogel aan het wachtbekken. Wie zin heeft om bij te leren kan een kijkje nemen op brabantsekouters.be onder Natuureducatie.

Ken je goedgeplukt.be al? Deze site brengt eigenaars van hoogstamfruitbomen in contact met vrijwillige plukkers. De eigenaars van de boomgaard zetten er op welk fruit zij op overschot hebben. En zo kan jij aan een leuke activiteit ook veel lekkers overhouden.

Als je interesse hebt in lokaal erfgoed kan je inventaris.onroerenderfgoed.be raadplegen en zoeken op gemeente. Zo kom je bij heel wat erfgoed de typische Diegemse kalkzandsteen tegen.

Met een klimaattuin ben je klaar voor de zomer!

Van je eigen tuin een natuurparadijs maken? Dat kan! Een ecologische tuin is koeler, moet nauwelijks bewaterd worden, genereert geen afval en vraagt minder onderhoud? Winst voor onszelf, de biodiversiteit en ons klimaat.

Je kan het regenwater in je tuin koesteren door te ontharden, een regenwaterput of regenton te plaatsen, kringlooptuinieren, voeder- en drinkplaatsen creëren voor vogels of andere tuinbezoekers, ..

Voor inheems plantgoed hou zeker behaagjetuin.be in het oog. Ontdek vanaf augustus al het aanbod. Van 1 september tot en met 31 oktober kan je dan online hoogstambomen, hoogstamfruitbomen, plantgoed voor hagen, heggen en houtkanten, klimplanten én wilgenpoten bestellen.

Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2020 10.57 u.