Tot 60.000 euro renteloos lenen voor renovatiewerken Nieuws RSS

Via de Mijn VerbouwLening is het mogelijk om vanaf 1 september 60.000 euro renteloos te lenen voor allerlei renovatiewerken aan je woning.

Om renoveren aantrekkelijker en haalbaarder te maken, heeft Vlaanderen de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Het is mogelijk om tot 60.000 euro te lenen aan een rente van 0 procent, en dit met een maximale afbetalingstermijn van 25 jaar.

Voor welke werken?

Deze lening geldt voor een brede waaier van werken zoals het renoveren van je dak, buitenmuren, buitenschrijnwerk en vloeren en funderingen. Ook binnenrenovatie en het vernieuwen van elektriciteit en sanitair komen in aanmerking. Investeren in een warmtepomp, een warmtepompboiler en een zonneboiler is ook mogelijk.

Voor wie?

Er wordt gekeken naar je inkomen.

  • Voor een alleenstaande mag het bedrag niet hoger dan 46.170 euro liggen.
  • Voor een alleenstaande met 1 persoon ten laste of koppel zonder persoon ten laste gaat het om 65.960 euro.
  • Per persoon extra ten laste wordt het bedrag met 3.700 euro verhoogd.

Ook verhuurders kunnen de Mijn VerbouwLening aanvragen, maar wel enkel als ze hun woning verhuren via een sociaal verhuurkantoor of als ze minstens 9 jaar een korting geven op de huurprijs. De huurprijs mag ook niet meer dan 1000 euro bedragen.

Hoe aanvragen?

De Mijn VerbouwLening is enkel aan te vragen via het Energiehuis 3Wplus. Je kan het aanvraagformulier hier downloaden om het nadien op te sturen via e-mail (energie@3Wplus.be) of via de post (Energiehuis 3Wplus, Z.5 Mollem 250, 1730 Asse). De ingediende dossiers zullen behandeld worden volgens aanvraagdatum.

Meer info: energiehuis.3wplus.be/mijnverbouwlening, energie@3wplus.be, 02 486 64 86

Gepubliceerd op donderdag 18 augustus 2022 8 u.