Update werken F3 fietssnelweg Nieuws RSS

De Werkvennootschap voert sinds juni werken uit langs de hogesnelheidslijn Brussel-Leuven.

Het betreft de aanleg van de ontbrekende schakel van de F3 fietssnelweg tussen de Lodewijk Vankeerberghenstraat (Diegem) en de Keibergstraat (Zaventem).

Vernieuwing De Kleetlaan - bereikbaarheid blijft gegarandeerd

Op maandag 7 september start de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel onder de De Kleetlaan. De rijbaan wordt daarvoor opgebroken en aansluitend wordt de De Kleetlaan volledig heraangelegd. Om de bereikbaarheid van de bedrijven (Pegasus Park) te garanderen, zorgen ze voor een tijdelijke rijweg aan de zijde van de spoorweg.

Tijdens de werken, die maximaal 11 weken duren, blijven de toeritten van de bedrijven (zowel bovengrondse parkings als parkeergarages) bereikbaar via een doorsteek door de werfzone.

Bouw brugpeilers voor fietsbrug over de R0 en R22

Begin augustus startte de aannemer op de Ring rond Brussel met de bouw van de brugpeilers waarop volgende lente de fietsbug wordt geplaatst. De werken vinden plaats op zowel de R0 als de R22 en dit aan beide zijden van de ring. Gedurende de werken op de R0 en R22 geldt een snelheidsbeperking van 70km/u.

Sinds 1 september is de snelheid op de Ring rond Brussel verlaagd van 120 naar 100 kilometer per uur. De snelheidsbeperking geldt op alle wegvakken van de R0 die in het beheer zijn van het Vlaamse en Brusselse Gewest. Op plaatsen waar de maximaal toegelaten snelheid al lager ligt, verandert niets (zoals op het viaduct van Vilvoorde waar 90km/u blijft gelden).

 Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de digitale nieuwsbrief van De Werkvennootschap en blijf zo op de hoogte van de laatste informatie over dit project. De vooropgestelde timing is onder voorbehoud en kan door omstandigheden in het gedrang komen. De juiste timing vind je steeds op https://www.werkenaandering.be/nl.

Gepubliceerd op zondag 6 september 2020 15.11 u.