Vaccinatiecentrum Havendoklaan opent 12 september Nieuws RSS

Maandag 12 september om 14 uur opent het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Havendoklaan 1 in Vilvoorde. Inwoners uit Machelen en Vilvoorde kunnen er vanaf dan hun volgende boosterprik krijgen.
De herfstboostercampagne ging officieel van start begin september. Inwoners uit Machelen en Vilvoorde kunnen vanaf 12 september op afspraak terecht in VC Havendoklaan, dat georganiseerd wordt in de leegstaande gebouwen van het oude crematorium.

VC Havendoklaan
Havendoklaan 1
1800 Vilvoorde
 

In een eerste fase kunnen de volgende personen er terecht:
  • Alle personen vanaf 65 jaar.
  • Ook mensen van 80 jaar en ouder die aan het begin van de zomer al een extra (tweede) booster gekregen hebben, wordt aanbevolen in de herfst een vaccinatie te krijgen (met minimaal drie maanden tussentijd).
  • Mensen met een verzwakte immuniteit.
  • Iedereen die werkt in de zorgsector (ook als niet-zorgverlener).
  • Nadien komen ook alle anderen (18+) aan de beurt. Deze personen worden uitgenodigd volgens leeftijd. 

Mensen die in aanmerking komen voor een boosterprik ontvangen hun uitnodiging via post. 50-plussers krijgen een datumvoorstel dat ze kunnen bevestigen, verplaatsen of weigeren. De groep van 18-49 jaar krijgt een uitnodiging zonder datumvoorstel. Zij moeten zelf een datum boeken.

Opgelet: weigeren betekent dat je niet opnieuw wordt uitgenodigd voor vaccinatie.

Wie graag meer informatie wenst, kan hiervoor contact opnemen via vaccinatie@elzbravio.be of 078 48 65 78, elke werkdag tussen 9 en 13 uur. 

Alle informatie is ook steeds te vinden via https://eerstelijnszone.be/eerstelijnszone-bravio.

Gepubliceerd op vrijdag 9 september 2022 9.17 u.