Vanaf nu Blue-bikes aan Diegem station Nieuws RSS

De gemeente en Blue-bike openden vandaag een nieuwe locatie aan het station van Diegem. Blue-bike plaatst er in totaal 12 huurfietsen, waardoor pendelaars nu ook op de deelfiets kunnen overstappen voor de laatste kilometers van hun verplaatsing.

Stijgende nood aan alternatieven

De verwachting is dat de nood aan mobiliteit in de regio zal stijgen de komende jaren. Om verdere filevorming te vermijden, leg de Vlaamse Overheid de lat in deze regio erg hoog. De doelstelling is om 50% van de verplaatsingen te laten gebeuren op een duurzame manier. 

De gemeente ondersteunt deze ambitie en plaatst daarom, samen met Blue-bike, 12 Blue-bikes aan het station van Diegem. De deelfietsen zijn geschikt voor pendelaars die naar één van de vele omliggende bedrijvenparken reizen, zoals het Pegasus Park. Dat bedrijvenpark zorgde voorts voor de locatie van de Blue-bikes. 

”De komst van de Blue-bikes aan het treinstation van Diegem is op vlak van duurzame en combi-mobiliteit een meerwaarde voor onze gemeente. De locatie is uitermate interessant. Aan de rand van onze bedrijvenzone én kort bij de handelskern van onze gemeente. Pendelaars kunnen nu vlot overstappen naar een Blue-bike om zo de laatste kilometer af te leggen met de fiets. Dit concept past volledig in de visie van de gemeente om de modal-shift en deelmobiliteit te stimuleren”, aldus schepen van Mobiliteit Steve Claeys. 

Slimme Blue-bikes 

Op de nieuwe Blue-bikelocatie in Diegem vind je trouwens Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat je als klant sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Voordelig tarief

Om de Blue-bikes in Diegem te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner -zoals de KBC-app- een ticket aankopen. In Machelen betaal je als lid slechts €1,15 per rit in plaats van het standaardtarief van €3,15 voor de eerste 24 uur. Dit dankzij een tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid. Lid worden kost slechts €12 per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike, of in een van de deelnemende fietspunten. 

Een nationaal netwerk 

Met een lidmaatschap heb je niet alleen in Machelen een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. “Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 70 locaties in heel België een fiets ontlenen. Je betaalt op de meeste locaties slechts €1,15 per rit van maximaal 24 uur. Zo maakt Blue-bike als deel van de keten in combimobiliteit de keuze voor het openbaar vervoer ook aantrekkelijker”, aldus Anne Coppens, algemeen directeur van Blue-mobility. 

Ook Ethias, partner van Blue-bike, is blij dat er steeds meer Blue-bikeslocaties komen om een duurzaam alternatief op de wagen te bieden. De nummer 1 verzekeraar van de publieke sector zal tegen 2030 zelf volledig CO²-neutraal zijn. Alle gebouwen en het ganse wagenpark worden tegen dan koolstofvrij. Net daarom willen zij ook een prominente rol spelen in de “modal shift”.

Gepubliceerd op dinsdag 25 mei 2021 12.49 u.