De veiligheidsmonitor - jouw mening telt! Nieuws RSS

Binnenkort valt bij 1 400 inwoners de veiligheidsmonitor in de bus. Deze enquête vraagt hun mening over verschillende veiligheidsthema’s. Valt ze ook bij jou in de bus? Vul ze dan zeker in. Jouw mening is belangrijk!

Via de veiligheidsmonitor word je als burger bevraagd over jouw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, mogelijks slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. 400 000 personen werden op toevalligerwijze geselecteerd en zullen een vragenlijst ontvangen. In Machelen-Diegem zal de enquête in 1 400 brievenbussen vallen.

De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid van onze gemeente. Wij vragen de inwoners die een vragenlijst ontvangen, daarom de nodige tijd te nemen om de vragen van de enquête te beantwoorden. Jouw medewerking is van groot belang.

Deelnemen kan eenvoudig, online via internet of via een vragenlijst op papier. Via internet kan je zelf de taal van de enquête kiezen: Nederlands, Frans, Duits of Engels. De antwoorden worden volledig anoniem verwerkt. 

Concreet worden de verschillende vragenlijsten vanaf half september dit jaar verspreid. De resultaten worden in het eerste semester van 2022 verwacht.

Alvast bedankt voor jouw deelname!

Het initiatief wordt georganiseerd door de politie, in samenwerking met de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

Gepubliceerd op donderdag 19 augustus 2021 9 u.