SJATO '84

Iedereen die van theater houdt, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst is welkom! We houden wekelijkse repetities gedurende drie maanden per jaar, gevolgd door vier voorstellingen.

Geschiedenis 

Het idee om theater te maken is gestart in 1983 in de hoofden van enkele leden van jeugdhuis Sjaloom in Machelen. De vereniging zelf is dan gestart in 1984, met twee optredens in het jeugdhuis. Daarna zijn er tientallen voorstellingen gevolgd in de oude turnzaal van het GISO in Machelen. Ondertussen spelen we al enkele jaren in zaal ‘tZAND in Diegem. De naam Sjato’84 is een combinatie van jeugdhuis Sjaloom en het ‘to-neel’ dat werd gestart in 1984. Vandaar …

Leuk weetje: Het kasteel dat in Machelen staat, kan je vertalen in “chateau” en dan klinkt Sjato heel authentiek.

In 1987 haalde Sjato’84 bij haar eerste deelname aan het provinciaal toneeltornooi de premie van “uitmuntendheid” binnen met het stuk “De koning sterft” van Eugène Ionesco. Met hetzelfde stuk nam Sjato ’84 ook deel aan het prestigieuze Landjuweeltornooi. Uniek, want nog nooit had zo’n jonge groep mogen deelnemen.

In de loop der jaren heeft Sjato’84, naast zijn volwassen- ook enkele jeugdproducties gedaan. Voor het stuk “Een pompstation” heeft Sjato’84 ooit een unieke locatie gevonden in de garage van Toyota De Bruyn in Machelen. Een onvergetelijke ervaring voor acteurs én publiek.

Nu, bijna 40 jaar later en met méér dan zestig producties, is Sjato’84 nog steeds springlevend!

Locatie en lokalen

Ons vergader- en repetitielokaal is gelegen in het Robusta gebouw in Machelen. We hebben ook twee bergruimtes op dezelfde locatie voor onze decorstukken.

Grote activiteiten

Jaarlijks vier voorstellingen van een toneelstuk voor een groot publiek. We hebben een eigen, unieke stijl van theater maken, die door het publiek elk jaar wordt gesmaakt.

Ledenwerving

Iedereen kan contact opnemen met de voorzitter of één van de bestuursleden of via onze vaste acteurs en actrices. Iedereen die interesse heeft in alles wat met theater te maken heeft, is welkom. Acteren, decorbouw, techniek, de bar, muziek, …

Adres

Adres
Koningin Fabiolalaan  4, 1830Machelen
E-mail
sjato84mach@gmail.com

Voorzitter

Gino Baert

Secretaris

Edith Poot