Vernieuwing Woluwelaan - update Nieuws RSS

Op maandag 31 juli start de Werkvennootschap met de herinrichting van de Woluwelaan. Ze beginnen aan de noordelijke helft, aan de kant van de Watermolenstraat, rijrichting Vilvoorde.

Tot eind dit jaar ondergaat deze zijde een volledige herinrichting en gelden een aantal verkeersmaatregelen:

  • De Woluwelaan richting Vilvoorde wordt afgesloten tussen het T-kruispunt met de Oude Woluwelaan en de Haachtsesteenweg.
  • Verkeer rijdt de werken voorbij op de andere weghelft van de Woluwelaan over één rijstrook per richting.
  • Op het kruispunt met de Haachtsesteenweg wordt niet gewerkt en blijven alle verkeersbewegingen mogelijk dankzij tijdelijke verkeerslichten.
  • Het kruispunt met De Fonkelstraat valt in de werfzone en is afgesloten. De Okay is bereikbaar via de Haachtsesteenweg en de Watermolenstraat.
  • In de Watermolenstraat is tijdens de werken verkeer in twee richtingen mogelijk. Hiervoor wordt een parkeerverbod ingesteld.
  • Het Alfons De Cockplein blijft aangesloten op de Woluwelaan en verkeer van en naar het centrum wordt met tijdelijk verkeerslichten geregeld.
  • Fietsers en voetgangers gebruiken in beide richtingen de paden aan de zuidelijke helft van de Woluwelaan (kant centrum).

Met de bus, te voet of met de fiets

Ook de bussen van De Lijn kunnen niet in de werfzone waardoor de halte Diegem Woluwelaan (zijde Watermolenstraat) wegvalt.

Voor buslijn 621 voorziet De Lijn een vervanghalte net voorbij het kruispunt met de Haachtsesteenweg, richting Vilvoorde (t.h.v. residentie Woluwedal).

Buslijn 282 krijgt een vervanghalte aan het grasplein langs het Margapaviljoen, op het Alfons De Cockplein. Alternatief kan je ook aan de bestaande bushalte Diegem Broekstraat in de Haachtsesteenweg opstappen.

De bushalte Diegem Woluwelaan aan de kant van het centrum, richting station, blijft wel gewoon in dienst.

Voetgangers en fietsers kunnen de werken voorbij via de zuidelijke helft van de Woluwelaan (kant van het centrum). Gebruik bij voorkeur de verkeerslichten aan de Haachtsesteenweg om van de ene naar de andere kant over te steken.

Tussen het Alfons De Cockplein en De Fonkelstraat voorzien we voor voetgangers (met de fiets stap je even af) een oversteek door de werfzone. Deze biedt buurtbewoners een korter alternatief om de Woluwelaan te kruisen. Wees bij het oversteken voorzichtig en heb aandacht voor het werfverkeer!

👉 Zie kaartje met aanduiding van de tijdelijke maatregelen en vervanghaltes.

Vlotte en duurzame mobiliteit langs vernieuwde Woluwelaan

De Woluwelaan krijgt tussen de Haachtsesteenweg en de Ring rond Brussel een compleet nieuwe look. Aan de kant van Diegem-centrum komen vrije busbanen en een nieuw fietspad. Aan de andere helft van de Woluwelaan (kant Watermolenstraat) krijgt het verkeer een nieuwe rijweg met één rijstrook per richting.

Een door water en groen afgescheiden dubbelrichtingsfietspad zorgt hier voor een vrije, veilige en comfortabele plaats voor de actieve weggebruiker en creëert tegelijk aangename verblijfsruimte.

Blijf op de hoogte

Via de digitale nieuwsbrief van Werken aan de Ring blijf je op de hoogte van deze werken. Je kan je inschrijven via www.werkenaandering.be/woluwelaan, selecteer Zone Zaventem.

Gepubliceerd op maandag 17 juli 2023 9.05 u.