Word een ‘gemeenschapsheld’ - kom bij ons als vrijwilliger! Nieuws RSS

Ben je op zoek naar een manier om jezelf te ontplooien, nieuwe mensen te ontmoeten en iets waardevols terug te geven aan je buurt? Dan is dit je kans!

Van het ondersteunen van lokale evenementen tot het assisteren van ouderen of het begeleiden van kinderen, jouw vrijwillige inzet maakt echt het verschil. Of je nu een paar uur per week kunt vrijmaken of slechts af en toe beschikbaar bent, elke bijdrage wordt gewaardeerd.

Vacatures waarvoor we een held(in) zoeken

Begeleider Café Combinne 

Ben je iemand die geniet van sociale interacties, gesprekken voeren en anderen helpen? Word dan een begeleider bij Café Combinne! Dit initiatief biedt nieuwkomers de gelegenheid om in een ontspannen sfeer hun Nederlands te oefenen.

Als begeleider faciliteer je deze gesprekken over alledaagse onderwerpen tijdens tweewekelijkse bijeenkomsten. We verwachten een paar keer per maand je inzet op een vast tijdstip.

Fietsschool: begeleider fietslessen

Wil je graag bijdragen aan meer veilige fietsers in jouw buurt? Doe dan mee met de Fietsschool. Bij Fietsschool Machelen help je anderen om te leren fietsen en bied je hen de kans om te oefenen. Samen met een instructeur begeleid je hen eerst op een autovrije locatie en later op straat. 

Tijdens een trainingsdag maak je kennis met andere vrijwilligers en ontdek je samen over het waarom van de lessen en hoe die verlopen.

Interesse? 

Meld je dan aan via www.machelen.be/vrijwilligerswerk. Voor de Fietsschool kan je je ook aanmelden bij de dienst Vrije Tijd, Sporthal Bosveld, Heirbaan 10, 1830 Machelen. 

Bezoek www.machelen.be/vrijwilligerswerk voor een overzicht van verschillende vrijwilligersprojecten in onze gemeente.

Gepubliceerd op maandag 4 maart 2024 15.04 u.