Isoleren? Doe eerst een warmtescan! Nieuws RSS

Vraag een warmtescan aan. Een energiedeskundige van 3Wplus zal met een warmtebeeldcamera precies meten waar de warmte in jouw woning verloren gaat.

Warmtescan

Als inwoner van Machelen-Diegem kan je deze herfst en winter een warmtescan van je woning laten uitvoeren om te zien waar energiebesparende maatregelen nuttig zijn.

Voor 25 euro gaat een energiedeskundige van Energiehuis 3Wplus (dat samenwerkt met het gemeentebestuur) met een warmtebeeldcamera na waar precies in je woning warmte verloren gaat.

Energieaudit

Aansluitend volgt er een energieaudit waarbij de hele woning onderzocht wordt om te zien waar het energiezuiniger kan. Op basis van de warmtescan en de energieaudit stelt de expert een rapport op met daarin een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.

Renovatiecoach

Het rapport kan als basis dienen voor wie concrete renovatieplannen heeft. Hiervoor kan je de energiedeskundige inschakelen als renovatiecoach. De renovatiecoach zorgt voor verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies. Hiervoor hoef je niets extra te betalen.

Recht op korting?

Voor kwetsbare doelgroepen is de warmtescan met energieaudit gratis, en ze kunnen aanspraak maken op verhoogde premies. Ook eigenaars die aan kwetsbare doelgroepen willen verhuren, kunnen een beroep doen op voordeeltarieven.

Info en aanvragen

Een warmtescan aanvragen kan via 0478 08 09 66 of benoveren@3wplus.be

Meer info: dienst Leefmilieu, 02 254 12 49, milieudienst@machelen.be

Gepubliceerd op woensdag 27 oktober 2021 9 u.