Wespen en hoornaars

Wespen en Europese hoornaars

Wespen en Europese hoornaars zijn nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen, spinnen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Heb je een nest op een plaats waar dit je niet hindert? Dan is een verdelging niet nodig.

Heb je echt hinder van een wespennest, dan kan je beroep doen op een erkende private verdelger. Op www.wespennest.vlaanderen vind je een lijst met erkende professionals. Raadpleeg ook meteen de tarieven en contactgegevens.
 
Vind een verdelger in Machelen-Diegem

Aziatische hoornaars

Heb je te maken met een nest Aziatische hoornaars, dan kan je nog steeds beroep doen op de brandweer, via het eloket of telefonisch via 02 451 49 11.

Indien mogelijk, mag je bij de mail ook een foto van het nest of de dieren bijvoegen. Dat laat ons in vele gevallen toe alvast het onderscheid te maken tussen de Europese en de Aziatische hoornaar. De verdelging van de Aziatische hoornaar is gratis.

Hoe herken je ze?

Aziatische hoornaars zijn groter dan gewone wespen, en passen niet meer in een muntstuk van 1 euro. Ze hebben een donkere kop en bovenlichaam en bleke, gele poten. De Europese hoornaar is nog een tikje groter dan de Aziatische. Die heeft een geel gestreept uiteinde en donkere poten.