Woonzorgcentrum Parkhof

Uniek ouder worden

In woonzorgcentrum Parkhof willen we ervoor zorgen dat elke oudere “UNIEK” kan ouder worden. We zijn bewonersgericht en hebben respect voor ieders persoon. De wensen, verwachtingen en behoeften van de oudere zijn de basis van onze warme individuele zorg.

Wij bezorgen een optimaal woon- en leefklimaat en streven ernaar om geïntegreerde zorg op maat te kunnen bieden waarbij de bewoner centraal staat. Daarvoor hebben we een gespecialiseerd en enthousiast team van verpleeg- en zorgkundigen, animatoren, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, leefgroepassistenten, ...

Zo krijg je de juiste hulp op het juiste moment en kan elke bewoner een echte thuis ervaren.

Residentieel

Woonzorgcentrum Parkhof biedt een warme thuis aan 105 bewoners vanaf 65 jaar. Het woonzorgcentrum is onder verdeeld in een niet-geborgen afdeling en een geborgen afdeling. Zowel validen, als fysiek afhankelijken, als dementerenden kunnen bij ons gehuisvest worden.

Wij bezorgen een optimaal woon- en leefklimaat en staan in voor een 24 op 24 uur bewonersgerichte begeleiding. We streven ernaar om een open huis te zijn waar de mensen zich thuis voelen en de bewoner centraal staat.

Speciale aandacht gaat naar palliatieve hulpverlening.

Wil je alvast een kijkje nemen in het woonzorgcentrum? Bekijk dan onze fotogalerij.

Voorwaarden

Er gelden drie opnamecriteria:

  • inwoner zijn van Machelen-Diegem of familie tot 2de graad in Machelen-Diegem hebben wonen
  • de graad van zorgbehoevendheid (KATZ-schaal)
  • datum van inschrijving op de wachtlijst

Bedrag

  • 65,73 euro per dag voor een éénpersoonskamer
  • 115,34 euro per dag voor een tweepersoonskamer

(prijzen geldig vanaf 01.09.2023, worden jaarlijks geïndexeerd)

Inbegrepen: verblijf, voeding, verpleging, verzorging, animatie en incontinentiemateriaal

Kortverblijf

Wanneer je thuis tijdelijk niet zelfstandig kan functioneren of wanneer je mantelzorger tijdelijk afwezig is, kan het wenselijk zijn om voor korte tijd te worden opgenomen in het centrum voor kortverblijf.

Woonzorgcentrum Parkhof beschikt over 7 kamers voor kortverblijf. Je verblijft er dag en nacht en je krijgt er de nodige hygiënische en verpleegkundige verzorging, activering en revalidatie, animatie- en ontspanningsactiviteiten, psychosociale ondersteuning en sociale contacten met andere bewoners.

Voor wie?

Al wie 65 of ouder is, kan voor maximum 60 opeenvolgende dagen en maximum 90 dagen verspreid over een kalenderjaar (van 1 januari tot 31 december) opgenomen worden in kortverblijf.

Bedrag

62,48 euro per dag voor een éénpersoonskamer (prijs geldig op 01.08.2022, wordt jaarlijks geïndexeerd).

Inbegrepen: verblijf, voeding, verpleging, verzorging, animatie en incontinentiemateriaal.

Ken jij iemand die wil werken in de zorg? Wij zijn steeds op zoek naar verpleegkundigen en zorgkundigen. Bekijk alvast onze vacatures.

Mensen die zich vrijwillig willen inzetten zijn ook zeer welkom. Lees onze vrijwilligerspagina.