Burenbemiddeling 

Zijn er ergernissen met je buren en is het moeilijk om erover te praten? Dan kan je gratis burenbemiddeling aanvragen bij de gemeente.

Wat is burenbemiddeling?

Burenconflicten gaan meestal over overhangende takken, blaffende honden, luide muziek, verkeerd geplaatst vuilnis, hinderlijk parkeren, … het zijn allemaal ergernissen die tot een burenruzie kunnen leiden.

Bemiddelaars helpen je om problemen met jouw buur bespreekbaar te maken en om samen naar een oplossing te zoeken. Ze helpen buren met elkaar praten over andere gewoonten, ergernissen of vervelende situaties over lawaai, geur, dieren, overhangende takken, vuilnis, roddels … Ze helpen een gesprek te starten en tot goede afspraken te komen.

Probeer het eerst zelf

Een goed gesprek met je buur kan vaak ergernissen oplossen. Je kan makkelijker een kleine ergernis bespreken dan verschillende ergernissen die zich hebben opgestapeld.

Praat aan de voordeur en houd voldoende afstand van elkaar.

Lukt het niet om met je buur te praten, contacteer dan de dienst Burenbemiddeling voor hulp.

Gratis, vrijwillig en vertrouwelijk

  • Je betaalt niets voor een bemiddeling.
  • Je beslist zelf of je deelneemt aan een gesprek met je buur.
  • Bemiddelaars vertellen niets tegen anderen. Ze geven enkel informatie door als je daar toestemming voor geeft.
     

Contacteer de dienst Burenbemiddeling

Wil je een beroep doen op burenbemiddeling, bel dan naar 02 756 55 22 of mail naar burenbemiddeling@machelen.be. De dienst bekijkt samen met jou of burenbemiddeling de geschikte manier is om jouw situatie aan te pakken.