Buurtinformatienetwerk (BIN)

In een buurtinformatienetwerk (BIN) werken politie en burgers binnen een bepaalde omgeving samen. Ze wisselen informatie uit over verdachte situaties. Zo creëert men een veiligere leefomgeving en een grotere sociale samenhang.

Waarom een BIN?

  • Het veiligheidsgevoel verhogen.
  • Aantal inbraken terug dringen.
  • Werkt drempelverlagend om verdachte zaken bij de politie te melden.
  • Sociale cohesie in een buurt versterken.

Hoe werkt een BIN?

Als lid van een BIN staat u in voor een alerte waakzaamheid ten opzichte van uw woon- en leefomgeving. Bij verdachte situaties, personen, voertuigen of gedragingen verwittigt u de politie op het nummer 101. De politie gaat na wat er aan de hand is en stuurt een waarschuwing naar alle BIN leden in de buurt.

Het enige wat dan van u verwacht wordt, is dat u de lichten aansteekt en mee uitkijkt naar verdachte personen en toestanden. Als u meer informatie hebt, verwittig dan de 101. Zo kunnen patrouilles zeer gericht werken en wordt de pakkans groter.

Meer informatie: PZ.VIMA.Preventie@police.belgium.eu of 02 255 72 29.

Bekijk hier de informatievideo over de werking van het BIN. 

BIN’s in uw gemeente

BIN Machelen

Alle straten van deelgemeente Machelen vallen binnen dit BIN-gebied. Arnaud Croes is aangesteld als coördinator. U kan hem bereiken via machelen@binmail.be.

BIN Diegem

Alle straten van deelgemeente Diegem behoren tot het BIN Diegem. Johny De Leeuw is coördinator. U kan hem bereiken via diegem@binmail.be.

Lid worden van een BIN?

Woont u in Machelen of Diegem en wenst u lid te worden van een BIN? Dat kan.

De coördinator van het BIN zal dan contact opnemen om uw lidmaatschap te registreren.