Compostbak of compostvat aankopen

Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval, kan u zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveert u uw huisvuilzak en maakt u een bodemverbeteraar voor uw eigen tuin. Thuiscomposteren kan op verschillende manieren, u kan het afval composteren in een compostvat, een compostbak, een wormenbak of op een composthoop. 

Composthoop

Als u een grote tuin hebt met veel bomen, struiken, een grasveld of een behoorlijke groetentuin, kan u kiezen om een composthoop aan te leggen. 

Compostbak

Voor de middelgrote tuin is composteren in een compostbak aan te raden. Het gaat even snel als composteren op een composthoop, maar is iets eenvoudigere en netter. 

Compostvat

Als u een tuin hebt van minder 200 m² of als u weinig keuken- of tuinafval hebt, dan is een compostvat met beluchtingsstok voor u het beste systeem om zelf compost te maken.

Voor wie?

Inwoners van Machelen-Diegem.

Voorwaarden

Indien u een compostvat of compostbak bij de gemeente Machelen aankoopt, verbindt u zich ertoe deze niet door te verkopen, te ruilen of af te staan aan derden, aan iemand woonachtig buiten Machelen.

Procedure

Aanvragen

U kunt een compostbak of -vat bestellen via het online formulier. Of u bezorgt het ingevuld aanvraagformulier aan de dienst Leefmilieu, Woluwestraat 1, 1830 Machelen via post of via milieudienst@machelen.be.

Na het indienen van het aanvraagformulier ontvangt u een factuur met daarop de betaal- en afhaalgegevens. Indien er onvoldoende compostvaten of -bakken beschikbaar zijn, stellen wij u hiervan op de hoogte.

Waar afhalen?

Uw compostvat of -bak kunt u afhalen in het gemeentelijk magazijn, Turcksinstraat 58A in Machelen. U dient dan een bewijs mee te brengen dat u inwoner van Machelen of Diegem bent en een bankuittreksel als bewijs van betaling.

Openingsuren magazijn: elke werkdag van 8.00 - 9.30 uur.

Mocht dit niet passen kan u een afspraak maken met het magazijn op het telefoonnummer 02 253 30 28 of 0497 85 30 55 of via mail naar magazijn@machelen.be.

Bedrag

  • Compostvat 10 euro
  • Compostbak 20 euro
  • Extra aanbouwmodule 20 euro