Compostbak of compostvat aankopen

Een belangrijk deel van het huishoudelijk afval zoals het groente-, fruit- en tuinafval, kan u zelf verwerken. Door het thuis te verwerken tot compost halveert u uw huisvuilzak en maakt u een bodemverbeteraar voor uw eigen tuin. Thuiscomposteren kan op verschillende manieren, u kan het afval composteren in een compostvat, een compostbak, een wormenbak of op een composthoop. 

Composthoop

Als je een grote tuin hebt met veel bomen, struiken, een grasveld of een behoorlijke groetentuin, kan je kiezen om een composthoop zelf aan te leggen.

Compostvat met beluchtingsstok

Als je een tuin hebt van minder dan 200 m² of als je weinig keuken- of tuinafval hebt, dan is een compostvat met beluchtingsstok voor jou het beste systeem om zelf compost te maken. Kostprijs € 10.

Compostbak

Voor de middelgrote tuin is composteren in een compostbak aan te raden. Het gaat even snel als composteren op een composthoop, maar is iets eenvoudigere en netter. Kostprijs € 20.

Extra aanbouwmodule kost je 20 euro.

Voor wie?

Inwoners van Machelen-Diegem.

Voorwaarden

Indien u een compostvat of compostbak bij de gemeente Machelen aankoopt, verbindt u zich ertoe deze niet door te verkopen, te ruilen of af te staan aan derden, aan iemand woonachtig buiten Machelen.

Procedure

Aanvragen

U kunt een compostbak of -vat bestellen via het online formulier. Of u bezorgt het ingevuld aanvraagformulier aan de dienst Leefmilieu, Woluwestraat 1, 1830 Machelen via post of via milieudienst@machelen.be.

Na het indienen van het aanvraagformulier ontvangt u een factuur met daarop de betaal- en afhaalgegevens. Indien er onvoldoende compostvaten of -bakken beschikbaar zijn, stellen wij u hiervan op de hoogte.

Waar afhalen?

Uw compostvat of -bak kunt u afhalen in de gemeentelijke loods, Felix Timmermanslaan 63 in Diegem. U dient dan een bewijs mee te brengen dat u inwoner van Machelen of Diegem bent en een bankuittreksel als bewijs van betaling.

Openingsuren loods: elke werkdag van 8.00 - 9.30 uur.

Mocht dit niet passen kan u een afspraak maken met het magazijn op het telefoonnummer 02 253 30 28 of 0497 85 30 55 of via mail naar magazijn@machelen.be.

Bedrag

  • Compostvat 10 euro
  • Compostbak 20 euro
  • Extra aanbouwmodule 20 euro