EPC-label premie

Heb je een woning met een slechte energieprestatie? Als je de woning binnen de 5 jaar zo gronding renoveert dat het EPC-label aanzienlijk verbetert, dan kun je een premie krijgen.

Hoe kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor deze premie moet je woning een label F of E hebben en moet deze binnen een periode van vijf jaar energetisch verbeteren tot een woning met label C, B of A. Bij appartementen gaat het om de renovatie van label F, E of D naar label B of A. Het eerste EPC-label dient afgegeven te zijn voor de start van de werken. Na de werken laat je een nieuw EPC opmaken van de woning.

Het bedrag van de premie is afhankelijk van het behaalde EPC-label na uitvoering van de renovatie. De premie zal hoger zijn als je werken hebben geleid tot een EPC-label A dan wanneer je een C-label behaald.

Meer info

Meer informatie over de premie vind je op www.vlaanderen.be/epc-labelpremie-bij-energierenovatie en op www.energiehuis.3wplus.be/premies.

Heb je vragen over deze premie of zou je graag geholpen worden bij de aanvraag van deze premie? Neem dan contact op met huisvesting@machelen.be en onze energieconsulent van 3Wplus helpt je graag verder.