Geboorte- en adoptiepakket

De ouder(s) van elke pasgeborene of geadopteerde jonger dan één jaar ingeschreven in Machelen, ontvang(t)(en) een geboorte- of adoptiepakket.

Dit pakket bevat 2 delen:

  • Het eerste deel is bestemd voor alle pasgeborenen of geadopteerde kindjes jonger dan één jaar ingeschreven in Machelen. Het is een verzameling van enkele materiële en informatieve basisbenodigdheden.
  • Het tweede deel is bestemd voor alle pasgeborenen of geadopteerde kindjes jonger dan één jaar ingeschreven in Machelen waarvan de ouder(s) een verhoogde tegemoetkoming heeft/hebben. Zij kunnen een trui of dekentje met kleuren en patroon naar keuze laten breien.

Procedure

Het geboorte- of adoptiepakket wordt beschikbaar gesteld nadat het kind is ingeschreven in de bevolkingsregisters van de gemeente.

De ouder(s) ontvang(t)(en) een brief met informatie over de inhoud van het pakket, de afhaalmomenten en afhaalvoorwaarden.

Het geboorte- of adoptiepakket wordt opgehaald bij het Huis van het Kind (op vertoon van geboortebewijs en brief). 

Ouders die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming kunnen, na vertoon van de klever van de mutualiteit, keuzes maken in verband met het dekentje of truitje. Met de medewerker van het Huis van het Kind zullen verdere afspraken gemaakt worden voor de ophaal van dit bijkomend pakket.

Het pakket kan tot 6 maanden na het versturen van de brief worden opgehaald bij het Huis van het Kind.