Straffe streek

Machelen is een Straffe Streek Gemeente. Het Straffe Streek Gemeente-label geeft aan dat onze gemeente de streekproducten uit Vlaams-Brabant een warm hart toedraagt en er ook effectief werk van maakt. Dit betekent dat Machelen streekproducten aankoopt voor een minimum budget, streekpakketten geeft als cadeau ter ere van diverse gelegenheden en streekproducten in de dagelijkse werking gebruikt.

Grondwitloof, asperges, aardbeien, appels, peren, serredruiven ... allemaal lekker én gezond. Fijne vleeswaren, pittige kazen en heerlijk gebak, ze behoren allen tot ons culinair erfgoed. Hagelandse wijnen, lambiekbieren uit het Pajottenland, parelende schuimwijnen en witloofjenever uit het Dijleland, straffe bieren uit de Brabantse Kouters, typische pralines uit de kunststad Leuven, ... . Al deze producten hebben een duidelijke band met de provincie Vlaams-Brabant.

U hebt vast al van de Vlaams-Brabantse streekproducten gehoord, maar u denkt misschien dat dit lekkers onbereikbaar is. Niets is minder waar. U vindt de streekproducten niet enkel bij de producent zelf maar ook in één van de vele streekhoekjes en streekwinkels. Alle adressen kan u terugvinden op www.straffestreek.be.

Streekproducten Vlaams-Brabant verkoopt regelmatig boeken over de verschillende streekproducten. U kan ze verkrijgen in de Vlaams-Brabantse streekhoekjes en streekwinkels of u kan ze bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties.