Thermografische luchtfoto

Tijdens de nacht van 13 op 14 februari 2019 werd er een thermografische luchtfoto gemaakt van de gemeente Machelen. Een vliegtuig, uitgerust met een infraroodcamera die thermische straling detecteert, vloog over de gemeente om warmteverliezen in kaart te brengen. De verzamelde gegevens werden verwerkt tot een kaart (thermografische luchtfoto). Op de warmtefoto kan je zien hoeveel warmte via de daken van de gebouwen verloren gaat. Zo kan je inschatten hoe goed je dak geïsoleerd is.

>> Bekijk de thermografische kaart hier.

Gebouwen kunnen 30% van hun warmte verliezen via het dak. Je dak isoleren betekent een flinke besparing op je energiefactuur maar ook een vermindering van de CO2-uitstoot, wat weer goed is voor je omgeving. Zo draagt iedereen zijn steentje bij om de klimaatverandering tegen te gaan.

Ben jij benieuwd naar jouw resultaat?

Wil je graag weten hoe goed je dak geïsoleerd is? Hoeveel warmte er verloren gaat? Hoeveel je kan besparen op je stookkosten door maatregelen te nemen?

  1. Bekijk de thermografische kaart.
  2. Vraag een interpretatie van de resultaten aan bij de dienst Leefmilieu via milieudienst@machelen.be en vraag gericht advies over energiebesparende aanpassingen.