Bereikbaarheid

Te voet, met de fiets, de bus of de auto naar Diegem of Machelen? Deze bereikbaarheidsfiches brengen je vlot op je bestemming.
Bereikbaarheidsfiche GC ’t Kwadrant in Diegem
Bereikbaarheidsfiche gemeentehuis in Machelen

Met de fiets 

In en rond Machelen wordt hard gewerkt aan fietsinfrastructuur. Zo wordt de Woluwelaan voorzien van een afgescheiden fietspad, de fietssnelweg F3 wordt doorgetrokken van Zaventem tot Vilvoorde en ook elders wordt er werk gemaakt van meer fietsinfrastructuur. 

Ook in de kernen van Machelen en Diegem krijgt de fiets een voorrangsplek binnen het mobiliteitsbeleid. 

Stippel je route uit op een eenvoudige routeplanner of gebruik specifieke routeplanners zoals fietsnet.be of routeyou.com

Meer informatie over fietsen in Machelen.

Met de bus

De Lijn verzorgt talrijke busverbindingen in de omgeving van Machelen en Diegem. U kan uw reis uitstippelen via de routeplanner van De Lijn. Aan het onthaal van het gemeentehuis kan u ook folders met de dienstregelingen bekomen.

Ook de MIVB verzorgt een aantal buslijnen in onze gemeente. Op www.mivb.be kan u uw reis uitstippelen. 

Via de gemeente kunnen bepaalde doelgroepen kortingen krijgen op abonnementen op het openbaar vervoer

Met de trein

Er zijn twee treinstations in Machelen-Diegem: Diegem en Buda. Andere dichtbij gelegen stations bevinden zijn Vilvoorde en Zaventem. 

Aan Diegem station vindt u ook deelfietsen van Blue-bikes

Informatie en dienstregelingen vindt u op www.nmbs.be

Met de auto

Machelen ligt op de as Brussel-Mechelen-Antwerpen en is te bereiken via de belangrijke verkeersaders zoals de Ring rond Brussel, de E19 Brussel-Antwerpen, de Woluwelaan en de Haachtsesteenweg.

Meer informatie over het aanbod voor gemotoriseerd verkeer in Machelen (deelwagens, laadpalen, parkeerbeleid, …) vindt u via www.machelen.be/met-de-auto

Aanbod voor mensen met een verminderde mobiliteit 

Alle informatie staat gebundeld op www.machelen.be/minder-mobiel