Een adviseur inbraakpreventie komt op afspraak langs en bekijkt samen met u de woning door de ogen van een inbreker. Er wordt extra aandacht besteed aan de zwakke en risicovolle punten. U ontvangt nadien een overzichtelijk verslag waarmee u onmiddellijk aan de slag kan.
Ook voor de beveiliging van uw handelszaak of beroepslokaal kunt u bij de diefstalpreventieadviseur terecht.
Tijdens het beveiligingsadvies wordt er aandacht besteed aan 3 soorten maatregelen:
Organisatorische maatregelen
Hoe een inbreker ook te werk gaat, als men aan inbraakpreventie wil doen, begint alles met goede gewoonten. Men is niets met stevige sloten, als men een raam laat openstaan. Het grote voordeel van goede gewoonten is dat ze goedkoop en eenvoudig zijn. Ze zijn een eerste essentiële stap richting een veilige woning. Voorbeelden: sluit deuren en ramen steeds met de sleutel af, vermijd een overvolle brievenbus, snoei planten of bomen die het zicht belemmeren op belangrijke gevelopeningen, …
Bouwkundige maatregelen
Dit zijn alle technische ingrepen die deuren, ramen, garagepoorten, koepels, … verstevigen en de weerstand ervan verhogen. Ze zorgen ervoor dat de inbraak(poging) wordt bemoeilijkt. Voorbeelden: plaatsen van bijkomende sloten op deuren en ramen, plaatsen van een veiligheidsbeslag, …
Elektronische maatregelen
Deze maatregelen vormen de laatste stap in het beveiligingsplan. Ze kunnen een inbraak niet voorkomen, maar kunnen inbrekers afschrikken, de indringers detecteren en de bewoners van de woning waarschuwen. Voorbeelden: een alarmsysteem, bewakingscamera, …
Hoe aanvragen?
U kunt het beveiligingsadvies aanvragen
- via het online aanvraagformulier, op https://www.machelen.be/eloket/formulier/91/beveiligingsadvies
- door het ingevuld formulier op te sturen naar Preventiecel politiezone ViMa, Zennelaan 76, 1800 Vilvoorde,
- door het ingevuld formulier te mailen naar PZ.VIMA.Preventie@police.belgium.eu.
- Of bel naar 02 255 72 43 voor een afspraak.