Herinrichting begraafplaatsen

De begraafplaatsen in Machelen en Diegem worden heringericht. Opzet is een rustgevend geheel van graven, urnen, strooiweiden en sterretjesweiden te creëren.

Bij de herinrichting kiezen we voor duurzame, bio-diverse, groene en toegankelijke begraafplaatsen die een rustplek zijn voor onze inwoners en met de nodige sanitaire voorzieningen.

Ontruiming graven

We starten met de herinrichting van de begraafplaats in Machelen. Om dit te realiseren gaat de gemeente over tot de ontruiming van vervallen graven (graven ouder dan 15 jaar).

In een 1e fase wordt de ontruiming van de niet-geconcedeerde vervallen graven aangekondigd.

Deze fase loopt van 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2021.

Info voor nabestaanden

Nabestaanden krijgen gedurende 6 maanden (van 01/04/2021 – 30/09/2021) de kans om herdenkingstekens (foto’s, vaasjes, grafzerken, …) zelf weg te nemen.

Je moet het gemeentebestuur op voorhand op de hoogte stellen via 02 254 12 57 of burgerzaken@machelen.be.

Van zodra de termijn voor het wegnemen van de herdenkingstekens door de familie voorbij is, worden deze eigendom van de gemeente en zullen de graven ambtshalve verwijderd worden.

Info

Een volledig plan van de begraafplaats kan je vanaf 1 oktober raadplegen in bijlage of na afspraak op het gemeentehuis.

Aan de graven worden ook de nodige infoborden voorzien.

Wens je als nabestaande zelf over te gaan tot het verwijderen van de herdenkingstekens, of heb je hierover vragen, maak dan eerst een afspraak met de dienst Burgerzaken 02 254 12 57 of burgerzaken@machelen.be.