Animator worden

Bezorg kinderen de paas- of zomervakantie van hun leven!

Ben je creatief, verantwoordelijkheid en neem je graag initiatief?
Speel je graag met kinderen?
Dan ben jij de enthousiasteling die we zoeken!

Animator worden

Animator op speelplein Maditopia

Speelplein Maditopia?

Tijdens de grote vakanties organiseert lokaal bestuur Machelen een speelpleinwerking voor kinderen tussen 3 jaar en 16 jaar oud. Er wordt beroep gedaan op enthousiaste jongeren die de kinderen de (speel)tijd van hun leven bezorgen.

In de eerste plaats worden jongeren met een attest animator geselecteerd. Zij zijn experts in het verzinnen van creatieve activiteiten en hebben voldoende bagage om kinderen op een veilige manier te begeleiden.

Daarnaast begeleidt het speelplein ook jongeren die hun stage moeten afwerken om zo het attest animator te behalen. Naargelang het beschikbaar aantal begeleiders voor de stagiairs, verwelkomt het speelplein je met plezier.

Aanwervingsvoorwaarden

Herken jij jezelf in onderstaande omschrijving?

  • Je bent (of wordt dit jaar) 16 jaar?
  • Je bent student in het middelbaar, hoger of universitair onderwijs?
  • Je hebt een attest erkende basiscursus animator (attest basisvorming jeugdverantwoordelijke, toegekend door het Ministerie van de Vlaamse gemeenschap, bestuur voor Sociaal-Cultureel Werk, dienst Jeugdwerk)

Animatorcursus

Oei, je bent nog maar 15 jaar?

Je bent nog te jong om een kandidaat-animator te zijn. Je kan wel al tijd winnen door een animatorcursus te volgen bij een erkende jeugdwerkvorming. Bekijk zeker eens het overzicht van de erkende jeugdwerkvormingen.

P.S.: De gemeente betaalt voor haar inwoners het cursusgeld terug tot min. 75% en max. 100%. Je doet wel je stage bij speelplein Maditopia en je neemt als animator deel op het speelplein.

Meer info over de gedeeltelijke terugbetaling van kadervorming animatoren..

Loonvoorwaarden

Er zijn twee soorten contracten die je kan krijgen als animator, afhankelijk van je ervaring in het jeugdwerk. Het statuut ?animator? (artikel 17) of een vrijwilligerscontract.

Contract (hoofd)animator

Je wordt tewerkgesteld onder het statuut van 'animator' binnen de sociaal-culturele sector. Onder dat statuut betalen wij je uit naargelang je ervaring als animator en hoofdanimator. Als starter verdien je minimaal 75 euro en dit bedrag loopt dus verder op naargelang je ervaring op het speelplein. Dit is uiteraard op voorwaarde dat je in het bezit bent van een attest als (hoofd)animator, d.w.z. dat je ook al je stage succesvol beëindigd hebt.

Contract vrijwilliger

Voldoe je niet aan bovenstaande voorwaarde of doe je je stage op het speelplein, dan krijg je een vrijwilligerscontract en een vrijwilligersvergoeding per dag. Deze vergoeding bedraagt dit jaar 40,67 euro per dag.

Animator worden